انگیزه و اهداف امیر کبیر از اقدامات اصلاحی چه بود

هدف امیرکبیر از اقدامات اصلاحی،  اصلاح و نوسازی ایران ،  مبارزه با فساد، ایجاد ثبات اقتصادی و ی ، تحول علمی و فرهنگی و افزایش سطح سواد و دانایی در کشور بود.

میرزا تقی خان امیرکبیر (۱۲۶۸ – ۱۲۲۲ هـ ق)، ستاره بی نظیر تاریخ ایران زمین دارای روحیه ای اصلاح طلب و عشق عمیق وی به استقلال و آزادی و اقتدار ملت مسلمان ایران، او که مصلحی چنین تشنه اصلاح، تمداری چنان شیفته استقلال و زمامداری چنین خیرخواه ملت، نه تنها در تاریخ دو هزار و چند صد ساله ایران بلکه در تاریخ جهان، کم نظیر و کمیاب است.
 
اصلاحات داخلی در زمینه اعتلای فرهنگ، تنظیم اقتصاد و تطهیر عرصه ت کشور، اقدام در جهت احیای دین و بسط عدالت در سطح جامعه، مبارزاتش در جهت قطع نفوذ اجانب و استعمارگران، و حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور، ریشه کن نمودن فقر که طی سه سال و اندی صدارت میرزا تقی‌خان امیر کبیر انجام گرفت، همه قابل تحسین است.
امیرکبیر، دستور داد که رسم قمه‌کشی و لوطی‌بازی از شهرها و راه‌ها برداشته شود. وی حمل اسلحه سرد و گرم را ممنوع کرد. وی قاعده بست نشینی را لغو کرد. القاب و عناوین فرمایشی را موجب زیان‌های اجتماعی می‌دانست و در نامیدن دیگران به گفتن واژه جناب» اکتفا می‌کرد، حتی نسبت به مقام صدارت. در خصوص امور شهری به سنگفرش کوچه ها پرداخت، چاپارخانه را تأسیس کرد که هم پست وهم مسافر را از سویی به سویی می برد
نخستین بیمارستان دولتی را بناکرد، پزشکان ایرانی به ایالات فرستاد، برای حرفه پزشکی امتحان طبی مقرر ساخت،
او با در اختیار قرار دادن جزواتی در رابطه با بیماری های وبا وآبله توانست به مبارزه با این امراض برآید، گدایان شهر را جمع کرد، برای زیبایی تهران و رفاه حال اهالی آن و ترقی دادن پایتخت نیز شروع به اقداماتی کرد، بازار و کاروانسرای امیر که از جهت دلگشایی و تازه گی در تهران بیمانند بود ساخت، نقشة آوردن قسمتی از آب رودخانه کرج را برای شرب مردم و آبادی شهر طرح نمود، به تنظیف حمامها دستور داد.
و قانونی برای تقسیم آب نوشت. او با این کار به مردم آموخت تا برای رسیدن به حقوقشان در ابتدا این خود آنها هستند که می توانند با رعایت نظم و احترام به قانون نوشته شده، باعث ضایع شدن حقوق یکدیگر نگردند.
 

چرا امیر کبیر مدرسه دارلفنون را تاسیس کرد

جواب:

برای حفظ استقلال کشور تعداد بیشتری از ایرانیان علوم و فنون جدید را در داخل کشور بیاموزند. تا پای بیگانگان به راحتی به کشور باز نشود .

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها